Közélet

Kábel-tolvajok miatt cammog a HÉV

Nyolc oszlopköznyi vezetéket loptak el a szentendrei HÉV vonalán szerda este, azóta lassabban járnak a szerelvények. A 8. kerületben villamosvezetékeket vágtak le a színesfém-gyűjtők. A nyomravezetőknek még mindig áll a többszázezres jutalom.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK)  közleménye szerint a H5-ös hév vonalán, Csillaghegy állomás közelében szerda este nyolc oszlopköznyi kábelt loptak el. A lopási kár megközelítőleg 2 millió forint, a helyreállítás értéke pedig 5 millió forint. A hév közlekedése folyamatos volt, azonban az áramkorlátozás miatt lassítani kellett a szerelvények forgalmát. A korlátozás a kábelek pótlásáig marad érvényben – tették hozzá.

A 37A villamos vonalán csütörtökön a VIII. kerületi Asztalos Sándor utcai felüljárón rongálták meg a kábelszekrényeket, és 26-26 méter betáplálási kábelt tulajdonítottak el. Az eset a villamosforgalmat nem akadályozta. A lopási kár megközelítőleg 700 ezer forint – írta a BKK.

Ismét emlékeztettek arra, hogy a tolvajok kézre kerítésének érdekében Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat – 250 ezer forint jutalmat – ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik a tettesek elfogását.

Továbbá 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak a büntetőeljárás során használható adatokat, amelyek az eredetükről való megbizonyosodás nélkül is átveszik a rézvezetékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik