Közélet

Bombák miatt kitelepítés és lezárás

tuzszeresz(1)(960x640)(2).jpg (tűzszerész, )
tuzszeresz(1)(960x640)(2).jpg (tűzszerész, )

Veszélyes világháborús lövedékeket találtak Budapesten, a 22. kerületben. Éjszakára kiürítettek egy társasházat és 10 órától lezárják a Nagytétényi utat.

A XXII. kerületi Háros vasútállomás közelében zajló vasúti munkálatok során bukkantak hat darab 120 milliméteres aknavető gránátra. A tűzszerészek úgy döntöttek 200 méteres körzetben le kell zárni a területet.

A Gyár utcában egy húsz lakásos társasházat ki kell üríteni, 15 embert költöztetnek ki. Elhelyezésükről a polgármesteri hivatal gondoskodik.

Este 10-kor kezdenek el foglalkozni a bombákkal a szakemberek, egyelőre nem tudni, hogy elviszik vagy a helyszínen megsemmisítik.

A munka idejére, vagyis 10 órától az arra tartó autósoknak kerülniük kell és a BKV-buszok is terelőúton járnak.

Lezárják a 6-os főút Vilmos utcai felüljáró és Hajó utca közötti szakaszát, illetve a Nagytétényi utat a Háros utca és Sörház utca között.

Kerülniük kell a 33-as, a 114-es, a 213-as, a 214-es és a 973-as buszoknak.  A terelt útvonal mindkét irányban a Nagytétényi út – Háros utca – Széchenyi utca – Pannónia utca – Tóth József utca. Irányonként kimaradnak a Háros vasútállomás és Vágóhíd utca elnevezésű megállóhelyek.

Vasúti fennakadás is várható. Volán buszok szállítják az utasokat Nagytétény-Diósd és Kelenföld között. A két állomás közötti megállóhelyeket és állomásokat nem érintik, így Barosstelep, Budatétény, Háros és Budafok BKK-s betétjáratokkal érhető el a korlátozások végéig – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik