Közélet

Fűtetlen garázsban hűlt ki egy férfi

A hajléktalan életét már nem lehetett megmenteni.

Az 58 éves férfi holttestére péntek reggel bukkantak rá Csengerben, egy fűtetlen garázsban. Az elsődleges vizsgálatok szerint az áldozat halálát kihűlés okozta. A Mátészalkai Rendőrkapitányság az ügyben közigazgatási eljárást indított, szakértő bevonásával vizsgálják a haláleset körülményeit.
A hideg időjárás minden évben komoly veszélyt jelent a hajléktalanok számára. A rendőrség úgy véli, felkészültek az elkövetkező hideg hónapokra, hogy segítsék a veszélyeztetett emberek gyors krízisellátását. A jól bevált gyakorlatnak megfelelően már felvették a kapcsolatot a hajléktalanokat segítő, támogató karitatív szervezetekkel, illetve krízisközpontokkal. Együttműködnek az önkormányzatokkal, a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, különösen a stratégiai partnernek számító polgárőr egyesületekkel, valamint a közterület-felügyelet és a rendvédelmi társszervek munkatársaival.

A mostoha időjárás azonban nem csak a fedél nélkül élőket veszélyezteti, hanem a falvakban élő időseket is, akiknek életkörülményei sok esetben nem nyújtanak megfelelő védelmet a zord idővel szemben. A tragédiák megelőzése érdekében a helyi rendőri szervek a segítő karitatív szervezetekkel, tanyagondnokokkal közösen, polgárőrök bevonásával rendszeresen ellenőrzik a falvak idősek lakta utcáit, valamint a nagyobb közösségektől távol eső tanyákat.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ennek ellenére arra kér mindenkit, hogy haladéktalanul értesítsék a hatóságot, ha információjuk van arról, hogy a hideg időjárás veszélyezteti valaki életét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik