Közélet

Kártyapakliba rejtett nyugtató – egy kislány majdnem meghalt

gyógyszerek ()
gyógyszerek ()

A háromgyermekes családanya a piacról vette a játékot nagyobb gyermekének, de a kétéves kislány bontotta ki a csomagot.

Az anyától a játék közben egyik gyermeke kakaót kért, így a nő lement a konyhába. Mikor feljött, azt látta, hogy legkisebb gyermeke, Petra az újonnan vásárolt kártyával játszik, az asztalon pedig fehér drazsék hevertek. Azt hitte, cukrot vettek elő a kicsik, hiszen általában sok édesség fogy náluk. Eszébe sem jutott, hogy a pici gyógyszereket vehetett be, hiszen otthonukban nem tartottak orvosságot. Csak az orvos kiérkezésekor derült fény a mérgezésre – írja a Blikk.

Ha feltételezzük, hogy ez a kétéves gyermek átlagos súlyú, vagyis mondjuk 15 kiló, akkor már egyetlen szem tabletta is végzetes lehet számára. Ez annyira szedálja, lelassítja a kicsit, hogy az élete veszélybe kerül – magyarázta egy neve elhallgatását kérő orvos szakértő a lapnak.

A toxikológus véleménye alapján a beszedett gyógyszerek darabonként 2 mg-os nyugtató tabletták voltak – mondta Belicza Andrea a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki hozzátette, a piacon vett kártya celofán csomagolásban volt, melyet a kétéves kislány bontott fel. A pakliban elhelyezett gyógyszerekről a családtagok nem tudtak. A szóvivő a Hír24-nek azt mondta, maga az eset még május elején történt. Az orvos és toxikológus szakértő véleménye alapján az anyát azonban csak a napokban hallgatták ki gyanúsítottként, életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt.

Az még rejtély, hogy a kártyába ki és miért rejtette a nagy mennyiségű nyugtatót és ez hogy került a piacra. A rendőrök szerint azonban az anyának észre kellett volna vennie a pirulákat. “Nem értünk egyet a gyanúsítással, hiszen ügyfelemnek nem volt tudomása arról, hogy gyógyszerek voltak a pakliban. Ami történt, nem az anya hibája, még gondatlanság szintjén sem” – mondta a Blikknek Mile Adrienn, az édesanya ügyvédje.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik