Közélet

Politikusokra vallott Földesi-Szabó

Földesi Szabó László  (ingyenes, )
Földesi Szabó László  (ingyenes, )

Állítólag volt olyan állami tisztségviselő, aki milliós havi fizetést kapott az Egymásért Egy-Másért Alapítványtól.

Aprólékosan beszámolt a bíróságnak Földesi-Szabó László arról, hogy kinek mennyi pénz jutott az Egymásért Egy-Másért Alapítvány működéséből – írja a Blikk. A hat év börtönre ítélt volt rendőrtiszt a bulvárlap szerint képtelen belenyugodni az ítéletbe.

A csalással és sikkasztással megvádolt Földesi-Szabó szorosan együttműködött a hatósággal és részletes beismerő vallomást tett. Állítása szerint az alapítványt J. Róbert irányította, aki a legfelsőbb politikai körökkel üzletelt. Volt, aki busás havi fizetést kapott az alapítványtól, másnak autót vásároltak, de az is előfordult, hogy szívességből tataroztak házat – szintén alapítványi pénzből.

Az elsikkasztott pénz útja tehát már nem titok a hatóságok előtt. A lap ügyészségi forrásra hivatkozva azt írja, szerettek volna új eljárást indítani, mivel olyan személy befolyása alatt követték el a bűncselekményeket Földesi-Szabóék, aki ebben az eljárásban nem szerepelt.

A volt rendőrtiszt által elmondottak még perdöntő bizonyítékként szolgálhatnak egy másik büntetőügyben is – írja a Blikk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik