Közélet

Baltával verte agyon az apját – 12 évet kapott

birosag(960x640)(20).jpg (bíróság)
birosag(960x640)(20).jpg (bíróság)

Az informatikusként dolgozó fiú viszonya régóta feszült volt az apjával. A pohár akkor telt be nála, amikor apja lusta disznónak nevezte.

Jogerősen 12 év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla szerdán azt a gyulai férfit, aki 2011 májusában baltával agyonverte édesapját, majd a holttestet a Körösbe dobta. A jelenleg 32 esztendős férfi korábban az apja cégénél dolgozott informatikusként, rendszeres volt köztük a vita. Bár az apa anyagilag támogatta fiát, gyakorta felelősségre vonta félbehagyott tanulmányai vagy a házimunka elhanyagolása miatt.

2011. május 4-én átment a szemközt lakó fiához. A két férfi egy szobanövényt vitt ki a teraszra, de amikor végeztek a munkával, az apa ismét elkezdte sorolni szokásos szemrehányásait, és „lusta disznónak” nevezte. Fia feldühödött, felkapott egy baltát, majd hatszor-nyolcszor fejbe csapta az akkor már távozni készülő, neki háttal álló édesapját. Miután meggyőződött az áldozat haláláról, a vérző testet két lepedőbe csavarta, a fejére egy szemeteszsákot húzott, majd a garázsban álló autó csomagtartójába tette. A véres szőnyegeket és a balta nyelét elégette, a tetthelyet többször fertőtlenítőszerrel fölmosta, a holttestet pedig kivitte a Körös-partra, és a vízbe dobta. A férfi holttestét másnap találták meg. A vádlott elismerte a bűncselekmény elkövetését, arra hivatkozott, hogy erős felindulásból ölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik