Közélet

Vádat emeltek három rendőr ellen

tüntetés-2006-október-23 (2006. október 23. tüntetés)
tüntetés-2006-október-23 (2006. október 23. tüntetés)

A Budapesti Nyomozó Ügyészség vádat emelt három rendőr ellen, akik 2006 őszén valótlan jelentést írtak egy férfi előállítása kapcsán – írja a Magyar Nemzet.

A három zászlóst most azzal vádolják, hogy 2006. szeptember 20-án, Budapesten, a VIII. kerületben minden indok nélkül előállítottak egy férfit, aki ellen az ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak miatt indított nyomozást. Mindhármuk szerint a gyanúsított a rádió székháznál kővel dobálta meg a rendőröket.

Végül egy fotó alapján derült ki, hogy a rendőrök valótlant állítottak: Rácz Attila levéltári történészt ugyanis nem a Bródy Sándor, hanem a Puskin utcában fogták el. A férfi azt állítja, a rendőrök a tömegoszlatás közben brutálisan megverték, majd előállították.

A történész ellen végül megszüntették az eljárást. Jogi képviselője a lapnak azt mondta, az ügyészség már 2007-ben tudta, hogy a rendőrök valótlant állítottak, mégsem indított eljárást hivatalból. Megvárta, hogy a sértett tegyen feljelentést 2010-ben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik