Közélet

Fenyő-ügy: jönnek a felbujtók

rendőrség (rendőrség)
rendőrség (rendőrség)

A Magyar Nemzet szerint legkésőbb januárban lezárul a vizsgálat.

A rendőrség nemcsak a médiavállalkozó gyilkosait, hanem várhatóan a bűncselekmény felbujtóit is megnevezi – tudta meg a lap. A jelek szerint a hatóságok nem használják ki az eljárásra rendelkezésre álló két esztendőt. A Magyar Nemzet értesülése egybevág a Blikk szombaton közölt információjával, amely szerint a Fenyő-ügyben van egy különösen védett tanú, aki vallomásában közölte a nyomozókkal a férfi nevét, aki kimondta az egykori sajtómágnás halálos ítéletét. A felbujtó azonban bizonyára nem egyedül hozta meg döntését, és a bérgyilkosok pénzét is többen adhatták össze.

A Blikk szerint a tanú nyomozási alkut kötött az ügyészséggel, ami azt jelenti, hogy akár maga is érintett lehet az ügyben. Fenyő János meggyilkolásával Jozef Rohácot gyanúsítja a rendőrség. A kilencvenes évek alvilági végrehajtójának tartott szlovák férfi tagadja a bűncselekmény elkövetését, és tavaly április – magyarországi letartóztatása – óta nem tett vallomást az ügyben. Operatív vizsgálatok tisztázhatják, hogy a rendőrségen és az ügyészségen kik akadályozhatták a kilencvenes évek leszámolásainak nyomozásait.

Mint korábban megírtuk, azonos ügyszámon fut a minap letartóztatott P. Tamás és négy társa büntetőügye, illetve a Jozef Rohác ellen a Fenyő-ügyben 2011-ben indult nyomozás. Rohácot és társait tartják az 1998-as Aranykéz utcai robbantás elkövetőinek, de Rohácot eredetileg a Fenyő-merénylet miatt kérték ki a szlovákoktól.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik