Közélet

Csúnyán elbántak a futballbíróval Encsencsen

futballbíró (játékvezető, )
futballbíró (játékvezető, )

A helyi férfi ellen garázdaság és súlyos testi sértés miatt indult eljárás.

A rendőrség tájékoztatása szerint vasárnap délután, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Encsencsen megrendezett labdarúgó mérkőzésen a helyi csapat egyik futballistája megütötte a játékvezetőt. A 37 éves nyírbátori férfit kórházba vitték, nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A nyírbátori rendőrök az agresszív focistát a helyszínen elfogták, előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

A nyírbátori rendőrkapitányság garázdaság, valamint súlyos testi sértés gyanúja miatt indított nyomozást a 27 éves K. András ellen.

A szon.hu részletes beszámolója szerint a megyei harmadosztály mátészalkai csoportjában a rangadók rangadójának titulált Encsencs–Geszteréd összecsapás (0–2) csúnya véget ért. A tabella tetején táborozó hazai egylet a 90. percben 1–0-ás vesztésre állt, midőn a második helyezett vendégek megszerezték a második, egyben győztes gólt. Mindez olyannyira feldühítette a házigazdák futballistáját, K. Andrást, hogy a játékvezetőre és kollégájára támadt. Meglehetősen brutális módon.

Nagyon sajnáljuk a történteket, elnézést kérünk a sporitól, ugyanakkor az egyesület elhatárolódik K. András cselekedetétől, nyilvánvaló, hogy ilyen játékosnak nincs helye köztünk – szögezte le Szabó Sándor, az Encsencs edzője. – Amikor a labdarúgó bejött az öltözőbe, mondtam neki: pakoljon, szedje össze a cuccát, és távozzon! Erre nincs mentség, még úgy sem, hogy véleményünk szerint lesgyanús szituációból esett a vendégek második gólja. Egykapuztunk, beszorítottuk az ellenfelet, amikor egy kontrából elcikázott a geszterédi gyerek, és belőtte a másodikat. A védőnél ekkor ment fel a pumpa, ahogy a jegyzőkönyvben szerepel: ököllel megütötte a bírót, majd sípcsonton rúgta az asszisztenst. Ez után lefogták, a játékvezető pedig két percet hosszabbított, és lefújta a meccset.

Információnk szerint K. Andrásnak korábban már meggyűlt a baja törvénnyel, amiért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. Mivel a bántalmazott játékvezető orvoshoz fordult, aki hivatalból feljelentést tett – az encsencsi futballista alighanem semmi jóra nem számíthat. A labdarúgást legalábbis – minden bizonnyal – évekre elfelejtheti.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik