Közélet

Negyven halott gyerek egy egyiptomi buszbalesetben

Vonattal ütközött egy iskolabusz.

Negyven iskolás gyerek halt meg szombaton Kairótól délre egy vonat és egy busz összeütközésekor.

A súlyos szerencsétlenség Assziut közelében, Manfalut településen történt, Kairótól háromszáz kilométerre délre. Az egyiptomi hírügynökség szerint negyven gyerek halt meg, a baleset helyszínéhez közel fekvő assziuti kórház orvosa, Mohamed Szamir viszont azt közölte, hogy a halálos áldozatok száma harmincnyolc, s közülük harmincheten négy-hatéves korú gyerekek voltak.

“Azt mondták nekünk, hogy a sorompó nyitva volt, a busz felhajtott a sínekre, és ekkor ütközött össze a vonattal” – nyilatkozta az orvos szemtanúkra hivatkozva.

Óvodások

Közlése szerint a halálos áldozatokon kívül négy gyerek és két nő súlyosan megsérült a balesetben.

Más hírügynökségi jelentések szerint a buszon mintegy hatvan óvodás utazott. Az AP amerikai hírügynökség negyvenhét halálos áldozatról tud.

Mohamed Murszi egyiptomi elnök utasította minisztereit, hogy nyújtsanak támogatást a balesetben meghalt gyerekek családjainak. Jahja Kesk assziuti kormányzó vizsgálatot rendelt el. Az egyiptomi utak és vasutak biztonsága nagyon alacsony. Az egyiptomiak régóta panaszkodnak amiatt, hogy az egymást követő kormányok képtelenek kikényszeríteni az alapvető biztonsági normák betartását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik