Közélet

Elkapták a cserbenhagyó kamionost

kamion (kamion, )
kamion (kamion, )

A sofőr tíz nappal ezelőtt hajtott át egy 39 éves, úttesten fekvő férfin. Nem állt meg, nem segített, továbbment. A külföldi azt mondja, nem vette észre, hogy áthajtott valakin.

A rendőrök napokon át éjjel-nappal azon dolgoztak, hogy kézre kerítsék a baleset okozóját, aki 5-én gázolt halálra egy férfit Pusztaszentlászlón. A munkájukat nehezítette az is, hogy a baleset egy kihalt úton, késő éjjel történt. Ugyan még szemtanú sem akadt, ennek ellenére már másnap tudták, hogy egy külföldi rendszámú kamiont keresnek. Felvették a kapcsolatot a társszervekkel, a szlovén és a horvát hatóságokkal – tőlük is sok segítséget kaptak.

A kitartó munka meghozta gyümölcsét: Letenyénél tartóztatták fel a kamiont csütörtökön. A 60 éves horvát férfi beismerte, hogy arra járt, de azzal védekezett, hogy rossz volt az út, és nem lehetett rendesen látni sem. Bár észlelte, hogy valami megdobta a kamiont, azt hitte, csak egy kátyú volt a sok közül. A külföldit őrizetbe vették, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik