Közélet

Edényeket árultak az álrendőrök

rendőrség (rendőrség)
rendőrség (rendőrség)

A 78 éves asszony nem hagyta magát becsapni, kihívta az igazi rendőröket.

A két férfi a Csongrád megyei Csanytelken, a nyitott kertkapun át jutott az udvarba. Az egyedül élő nő kérdőre vonta őket, de kivágták magukat: azt hazudták, a rendőrségtől jöttek és edénykészletet hoztak ajándékba. Felvillantottak egy igazolványt és egy jelvényt is, melyeket azért gyorsan el is tettek, nehogy jobban szemügyre lehessen venni. Az asszony megköszönte a felajánlást, de nem kívánt élni a lehetőséggel. A betolakodókat azzal szerelte le, hogy neki már vannak edényei, újabbakra nincs szüksége. Az álrendőrök azonban nem adták fel, közölték, hogy a másik készletet lefoglalják, mert az hamis, eredetit kell tőlük venni. Végül csak akkor voltak hajlandók továbbállni, amikor az asszony megfenyegette őket, hogy kihívja a rendőröket.

A csalókat végül Felgyőn fogták el: kiderült, ott két embert szólítottak le, akiknek azt mondták, hogy az egyik kereskedelmi tévé ajándékát hozták. A nyereményt azonban csak akkor adhatják át, ha először vásárolnak tőlük valamit. Például egy egymillió forintot érő aranyórát, akciósan 49 ezer forintért.

A két Pest megyei férfi a rendőrségen azt vallotta, hogy egy cégnek dolgoznak. Tagadták, hogy rendőrnek vagy tévésnek adták volna ki magukat. A csongrádi rendőrség ennek ellenére üzletszerűen elkövetett csalás kísérlete miatt indított eljárást ellenük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik