Közélet

30 évet ült börtönben Bence gyilkosa

szita bence-megemlékezés (ingyenes, )
szita bence-megemlékezés (ingyenes, )

Erőszakos közösülés, testi sértés és zsarolás egyaránt szerepel B. József bűnlajstromán. A férfi 17 éves kora óta szinte folyamatosan a rácsok mögött ül. Időközben zarándokhellyé vált az elhagyatott temető, ahol megtalálták a kisfiú elásott holttestét.

Szabadulása után alig 20 napot töltött bűn nélkül B. József, az egyik hajléktalan, akit Szita Bence kegyetlen meggyilkolásával gyanúsítanak.

Folyamatosan ült

A 47 éves sántosi férfinak, aki gyakorlatilag 17 éves kora óta folyamatosan a börtönt járja, tetemes a bűnlajstroma. Többször volt büntetve testi sértés miatt, kétszer erőszakos közösülésért, kétszer ittas vezetés, kétszer kényszerítés miatt, de ült a rácsok mögött közokirat-hamisításért, lopásokért, zsarolásért, hamis vád miatt – írja a Blikk.

A férfi az elmúlt 30 év során gyakorlatilag hónapokat töltött csupán szabadlábon.

Gyanúsított társa K. József vallomása szerint B. József gyilkolta meg Szita Bencét, és megásatta K.-val a kisfiú sírját.

Újrajátsszák a gyilkosságot

Zarándokhellyé vált az a régi fészerlaki temető, ahol megtalálták Szita Bence elásott holttestét. A mécsesek folyamatosan égnek a szörnyű tetthelyen.

A Bors információi szerint a héten a rendőrök a felbújtással vádolt P. Erikát is kiviszik a gyilkosság helyszínére, hogy az asszony megmutassa, hogyan történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik