Közélet

Vajon félti még a TEK Orbán Viktort?

hajdu jános-tek (hajdu jános, tek)
hajdu jános-tek (hajdu jános, tek)

Magára hagyhatja a terrorelhárítás a kormányfő rezidenciáját.

Az úgynevezett „személy- és létesítménybiztosítási intézkedés” először augusztus 10-én lépett életbe, azóta egyszer már meghosszabbították. A TEK honlapján egyelőre nem tettek közzé újabb közleményt, így nem tudni, hogy a Terrorelhárítási Központ igazgatója hogyan dönt.

A Hajdu János által szignózott rendelet indoklásában az áll, hogy a XII. kerületi Cinege út 5. szám alatti épületben védett személy tartózkodik. A fokozott rendőri jelenlét pedig az objektum biztonságának, zavartalan működésének, a védett személyek szabad mozgásának, közlekedésének biztosítása végett szükséges.

A TEK parancsnoka mindig pontosan meghatározza, hol nem lehet élni a gyülekezési joggal, tehát hová nem tehetik be a lábukat a nyilvános rendezvények résztvevői. Hajdu János a budapesti rendőrfőkapitányt minden esetben arra kérte, hogy az intézkedést „további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi és bűnmegelőzési intézkedésekkel egészítse ki”.

Birkapásztornak küldték Orbánt

Mint arról korábban a Hír24 beszámolt, a Szolidaritás mozgalom ifjúsági tagozata augusztus 22-én tartott flashmobot (villámcsődületet) a miniszterelnök belbudai rezidenciája előtt. Az első személy- és létesítménybiztosítási intézkedést egyébként nem sokkal az előtt hozta az igazgató. Az érdeklődőket arra kérték, kofferekkel érkezzenek, hogy segíthessenek csomagolni Orbán Viktornak. Az akcióban végül csak körülbelül két tucat ember vett részt:

Az október 10-én szignózott rendőri rendelet november 9-ig marad életben, tehát holnap minden bizonnyal kiderül, a TEK elhagyja-e Orbán Viktor házának környékét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik