Közélet

Mindhárman tagadják Bence megölését

szita bence-gyiilkosság helyszíne (ingyenes, útlezárás Sántos határában)
szita bence-gyiilkosság helyszíne (ingyenes, útlezárás Sántos határában)

A kirendelt védő ismeri Szita Bence megölésének indítékait, de nem beszélhet róluk.

Mindhárom gyanúsított, így P. Erika is azt állítja: nem ő ölte meg a 11 éves felsőmocsoládi kisfiút. Van köztük, aki megnevezte, hogy ki ölt, de nem mind a hárman tettek ilyen vallomást – mondta az atv.hu-nak Berlik Zoltán, a gyilkossági ügyben meggyanúsított mostohaanya, P. Erika kirendelt védője. Berlik arra reagált, hogy mit tartalmaz a nő saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomása.

A védő szerint P. Erika nem elmebeteg, ennek ellenére még a héten sor kerül elmeorvosi vizsgálatra. Berlik sokat beszélt P.-vel, ezért az elmeorvosi vizsgálat után sem számít fordulatra a nő megítélésével kapcsolatban.  Az ügyvéd szerint a nő egy mintaállampolgár volt. Egyszer hozott egy rossz döntést, ennek következményeit élete végéig viselni fogja. De azt megelőzően az átlag állampolgárok mindennapi, nyugodt életét élte, dolgozott. Nem ártatlan. Arra példa, hogy egy ilyen átlagember is képes elkövetni brutális bűncselekményt.

Arra a kérdésre a védő sem tudja a választ, hogy ki a gyilkos, ha mindhárom gyanúsított azt állítja, nem ő ölt.

A 11 éves fiút október 29-én ölték meg, holttestét a rendőrök múlt szombaton találták meg. A rendőrség a fiú nevelőapjának volt élettársát, a gyerek eltűnését bejelentő 47 éves P. Erikát és két kaposvári hajléktalan férfit, az 57 éves B. Józsefet és a 41 éves K. Józsefet gyanúsítja az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal. A Kaposvári Törvényszék vasárnap mindhármukat előzetes letartóztatásba helyezte.

P. Erika először tagadta a bűncselekmény elkövetését, kedden azonban kirendelt ügyvédje szerint részletes, a saját bűnösségére vonatkozóan is teljes, feltáró vallomást tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik