Közélet

44 milliós e-cigarettafogás Budapesten

Elektromos cigaretták (dohányzás, elektromos cigaretta, nikotin, függőség)
Elektromos cigaretták (dohányzás, elektromos cigaretta, nikotin, függőség)

A gyártást leállították, a vámosok és szakemberek 13 kiló folyékony nikotint foglaltak le.

Összesen 44 millió forintnyi, elektromos cigarettába való, engedély nélkül forgalmazott hatóanyagot foglaltak le a vámosok a fővárosban – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szóvivője.

Suller György Attila őrnagy tájékoztatása szerint a pénzügyőrök és a gyógyszerészeti szakhatóságok egy illegálisan üzemelő elektromos-cigaretta gyártó vállalkozást ellenőriztek az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) felkérése alapján.

Az Emmi márciusban tájékoztatót adott ki, hogy az e-cigarettákhoz használt nikotin tartalmú hatóanyag gyógyszernek minősül. Annak gyártása, forgalmazása szigorú feltételekhez kötött és az ilyen termékek esetén a gyógyszerek engedélyezésére vonatkozó szabályok szerint kell eljárni. A cégnek a gyártott termékekre nem volt forgalomba-hozatali engedélye, mint ahogy a gyártásra és a kereskedelemre sem. Az ellenőrök több ezer e-cigarettába való utántöltő folyadékot és kapszulát, valamint mintegy 13 kilogramm színtiszta folyékony nikotint foglaltak le. A gyógyszerrendészeti szabálysértésnek egyelőre nincs gyanúsítottja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik