Közélet

Fegyverarzenál egy nyugdíjasnál

fegyver (fegyver)
fegyver (fegyver)

Illegális fegyvergyűjteményre bukkantak egy bécsi nyugdíjasnál.

Több tucat fegyvert halmozott fel részben illegálisan egy bécsi fegyvergyűjtő. A rendőrség összesen 11 puskát, 19 pisztolyt és 1800 töltényt talált. Ezek egy részét a saját lakásán, más részét volt feleségénél őrizgette a férfi. Mint kiderült, csupán 4 fegyverről volt fegyvertartási engedélye, a többit nem regisztráltatta.

A rendőrség szerint egy fanatikus gyűjtőről van szó, aki nem akart semmi rosszat.  Egy véletlen folytán fedezték fel a fegyvergyűjteményeket. A férfi volt felesége hívta ki a rendőröket, miután betörési kísérletre utaló sérülést talált a lakása ajtaján. A helyszínre kiérkező rendőrök az egyik szobában fegyvereket pillantottak meg. A nő közölte, hogy azok a volt férje tulajdonába tartoznak, aki szenvedélyes gyűjtő.

A rendőrség felvette a kapcsolatot a férfival, és ő elmondta nekik, hogy a saját lakásán további lőfegyvereket tart. Mint mondta, bolhapiacokon, az interneten vagy egyszerűen “kéz alatt” vásárolta a fegyvereket, és időközben “elvesztette az áttekintést” felettük. Gyűjteményét önként átadta a rendőrségnek.

A férfi ellen feljelentést tettek és bevonták a fegyvertartási engedélyét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik