Közélet

Brutális gyilkosság áldozata lett Bence

szita-bence-(210x140)(2).jpg (szita bence)
szita-bence-(210x140)(2).jpg (szita bence)

A rendőrség a 11 éves fiú nevelőapjának élettársát, és két hajléktalant vett őrizetbe a Kaposváron eltűnt gyerek megölése miatt. Azt nem közölték, hogy milyen módszerrel gyilkolták meg Bencét, mert az túlságosan kegyetlen volt. Azt sem, hogy miért ölték meg. Csak utaltak arra, hogy ép ésszel felfoghatatlan ok állhat a háttérben.

Előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett a hétfőn Kaposváron eltűnt 11 éves felsőmocsoládi fiú, nevelőapjának élettársát és két hajléktalant vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban – közölte a Somogy megyei rendőrfőkapitány szombaton sajtótájékoztatón. Piros Attila elmondta: már tudják, hogy a kisfiú halott volt hétfőn éjjel, amikor a gyermek nevelőapjának élettársa bejelentette az eltűnését, a nő félrevezette a hatóságot.

A rendőrség szombat reggel a Kaposvári Egyetem mögötti erdőben találta meg a fiú holttestét. Arról, hogy miként végeztek kisfiúval a főkapitány kegyeleti okokra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni. Az elkövetés eszközeit – ásó, kés – is megtalálták, de mint fogalmazott: “nincs az a jel, ami mellett a televízió képernyőjén elviselhető lenne az elkövetés módja”.

Az MTI tudósítójának a gyilkosság okát tudakoló kérdésére a főkapitány azt mondta: olyan választ kapott a két kaposvári hajléktalan felbujtásával és gyilkossággal gyanúsított kaposvári nőtől, amit nem kívánt megosztani az újságírókkal. Azonban az adott válasz is azt erősítette, hogy indokolt az elmeorvosi szakértői vizsgálat elrendelése – tette hozzá.

A rendőrség a bűncselekmény elkövetésével jelenleg három embert gyanúsít, a 47 éves P. Erika kaposvári lakost, valamint az 57 éves B. József és a 41 éves K. József hajléktalanokat. Mindhárman bűnügyi őrizetben vannak, a rendőrség kezdeményezte az előzetes letartóztatásukat.

A nyomozásról szólva Piros Attila közölte: több mint félszáz rendőr kereste a fiút, felhívásukra sok bejelentést kaptak és önkéntesek is segítette. Folyamatosan figyelték a térfigyelő kamerarendszerek felvételeit, több tucat lakossági bejelentést ellenőriztek, de legfőképpen azt próbálták meg feltárni, hogy a gyermek az eltűnésének napján merre járt és mit csinált.

Az eltűnés bejelentőjeként a magát a gyermek nevelőanyjának mondó nő kihallgatása során felmerült ellentmondások,  egyes állításainak valótlansága, vallomásának többszöri megváltoztatása felvetette annak gyanúját, hogy nem egy klasszikus eltűnési ügyről van szó. A rendőrség ettől kezdve az ügy felderítése érdekében, miként a főkapitány fogalmazott: a kriminalisztika teljes tárházát felvonultatta.

A bejelentő kapcsolatrendszerét feltérképezve, a rendőrség látókörébe került egy kaposvári hajléktalan férfi, akinél az “eltulajdonított” gépjárművet megtalálták, valamint annak egy szintén hajléktalan társa. (Az eltulajdonított járműről a bejelentő, a kisfiú eltűnésével egy időben értesítette a rendőrséget, mondván: amíg ő a kisfiú után szaladt, a kocsiban hagyta a kulcsot és az autót ellopták.)

Piros Attila azzal kapcsolatosan, hogy miért volt számára két nappal a gyermek eltűnése után bizonyos, hogy a kisfiú bűncselekmény áldozata lett, azt mondta: ezt a Kaposvárhoz közeli Sántos külterületén lévő erdőben talált nyomok erősítették meg. A rendőrök azért kutattak azon a területen, mert egy vadász látott arra egy autót, amelynek felírta a rendszámát és ez megegyezett az állítólag ellopott jármű rendszámával – mondta a főkapitány.

Mint kiderült, a fiút hétfő este 20 és 22 óra között ott ölték meg, és a holttestét először ott rejtették el, majd onnan elvitték oda, ahol szombat reggel megtalálták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik