Közélet

Így lopnak a lúzerek

menekülő tolvaj (menekül, szalad, aluljáró, )
menekülő tolvaj (menekül, szalad, aluljáró, )

A tolvajok tudtukon kívül mindent elkövettek, hogy a rendőröknek ne kelljen sokat fáradozniuk.

Hamupipőke

Az elmúlt nap eseményei ismét megmutatták, bizony a tolvajok körében is akadnak pancserek. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán számolt be egy sorozatbetörő elfogásáról, aki – bár két hónapig ügyesen lavírozott – végül nagyot hibázott: a helyszínen felejtette a cipellőjét. Kopogtak is nála hamarosan a „fehér lovas hercegek”.

A mosonmagyaróvári fiatal augusztus elején kezdett portyázni, azóta 25 helyre tört be városszerte. A kiválasztott ingatlanokból – a pénzen kívül – ékszereket, porcelán dísztárgyakat vitt magával, abból élt, hogy ezeket eladta. Amikor a pénze fogytán volt, újabb célpontot keresett magának, így ment ez hosszú hónapokig.

A rendőrök már korábban is sejtették, hogy egy ember állhat a betörések mögött, amikor pedig eljutottak a fiatalemberhez, gyanújuk beigazolódott. Végül nem csak cipője tanúskodott a 28 éves tolvaj ellen, a kezén sérüléseket találtak, amelyeket akkor szerzett, amikor az egyik kiszemelt ház ablakát betörte. A házkutatásnál aztán végképp lebukott, néhány lopott ékszertől ugyanis még nem sikerült megszabadulnia.

A fiatal egyelőre hat betörést ismert el, az ezekből származó kár csaknem hétszázezer forint.

Halló, tessék

Még egyértelműbb bizonyítékot hagyott hátra egy 19 éves fiú, ugyancsak a napokban. A fiatal egy esztergomi hipermarketnél találkozott barátaival, hogy energiaitalt és alkoholt vásároljanak. Miután mindent betermeltek, céltalanul sétálgattak a városban. Az az ötletük támadt, hogy feltörnek egy autót. A kiválasztott járműből bikakábelt, illetve néhány szerszámot vittek el. Senki sem látta őket, így akár meg is úszhatták volna.

De nem így lett. Egyikük mobilja ugyanis a nagy kutakodásban beesett a kocsi csomagtartójába, így a rendőrök könnyedén azonosították a tettest, és rajta keresztül társait is.

Látlelet és metrós Tibi

Vannak még szép számmal, akik hasonló módon babráltak ki magukkal. Néhány évvel ezelőtt például egy férfi ellopott egy táskát egy szórakozóhelyről, majd a a diszkó vécéjébe ment, hogy kipakolja azt, és elvigye belőle, ami neki kell. Igen ám, de a nagy munkában megfeledkezett saját táskájáról, melyet sikerült a mosdóban hagynia, benne az irataival.

Hasonló hibába esett az a tolvaj, aki tavaly télen vágott ki engedély nélkül egy akácfát Poroszló határában. A fát sikerült észrevétlenül elvinnie, viszont a helyszínen felejtett egy, a nevére kiállított rendőrségi idézést és egy látleletet.

És persze ne feledkezzünk meg az elmúlt napok címlapsztárjáról sem, aki gyakorlatilag „egész valóját” nyújtotta tálcán a rendőröknek. „Metrós Tibinek” ugyanis sikerült úgy meglopnia valakit a Klinikáknál, hogy nem tűnt fel neki, minden mozdulatát rögzíti egy tőle pár méterre ülő utas.

Hollandiában még ennél is súlyosabb „mulasztás” történt néhány évvel ezelőtt. A férfi egy félresikerült bolti akció után olyan elszántan próbált menekülni, hogy még egy útjában álló eladót is félresöpört. A zsákmányt vitte, azonban valami nagyon értékeset az üzletben hagyott: 12 éves fiát. A rendőrök a gyerek segítségével vették fel a kapcsolatot az apával, aki azt mondta, nem megy érte, az egyenruhásoknak pedig azt javasolta, fogják el inkább a fiú anyját. Végül mégis feladta magát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik