Közélet

Hagyó egykori sajtósa is tagadott

hagyó-miklós (ingyenes, hagyó miklós)
hagyó-miklós (ingyenes, hagyó miklós)

Az ötödrendű vádlott nem válaszolt a feltett kérdésekre.

Lelovics Ottó, aki a 2006-os önkormányzati választások előtt Hagyó Miklós kampányát irányította, majd 2007-ben az akkor már főpolgármester-helyettes kabinetjének kommunikációs igazgatója lett, fenntartotta korábbi, a nyomozás ideje alatt tett vallomását, miszerint közvetett módon sem adott utasítást, és utasításokat sem közvetített a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Zrt. vezetőinek a cég számára hátrányos szerződések megkötésére. A bíróságon a vádlott mindössze írásos vallomását olvasta fel, a feltett kérdésekre megtagadta a választ a per jelenlegi szakaszában.

A PR- és kommunikációs diplomával, nemzetközi újságíró-igazolvánnyal rendelkező vádlott azokra a „nem mindennapi körülményekre” utalt, amelyekkel a nyomozati szakaszban szembesült. Véleménye szerint a BKV körül a média által keltett közhangulatban várható volt, hogy őrizetbe veszik és letartóztatják. Fél évig volt előzetes letartóztatásban, majd házi őrizetbe került, jelenleg szabadlábon védekezik.

Emlékeztetett arra, hogy a 2006-os önkormányzati választási kampányban „nyugat-európai kampánytechnikákat” alkalmazva Hagyó Miklós óriási előnnyel nyert választókerületében. Hosszasan beszélt arról, hogy amikor 2007-ben megbízási szerződéssel a főpolgármester-helyettesi kabinet kommunikációs igazgatója lett, „új stílust, új szemléletet” hoztak a városházára. Hangsúlyozta: minden eszközt megragadtak az elsőrendű vádlott népszerűsítésére, nagyon sok látványos szituációban volt látható az egykori főpolgármester-helyettes, akit felkészített a közszerepléseire, szerkesztette a weboldalait. „Túl jól végeztem a munkámat, ezért vagyok itt” – tette hozzá. Ezenkívül felhívta a bíróság figyelmét olyan részletekre is, melyek szerinte nem felelnek meg a valóságnak.

Az ügyészség Lelovics Ottót folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével mint felbujtót, valamint lőszerrel visszaélés vétségével vádolja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik