Közélet

Garázdák tombolták végig a hétvégét

baseball-ütő (baseballütő, )
baseball-ütő (baseballütő, )

Támadás fejszével, ajtóval, kerítésléccel – többfelé elszabadultak az indulatok.

Favágó módra

Nem volt hiány szombaton garázdákból, így bőven akadt dolga a rendőröknek. A Bács-Kiskun megyei Tázláron, péntek éjjel például egy vendéglő előtt esett egymásnak két társaság. A két férfi és négy ismeretlen ellenfelük először vitatkozni kezdtek, végül nem maradtak el a pofonok, ütések sem. A kisebb csapat alul maradt a küzdelemben. Az egyik támadó nem mással, mint egy baltával próbálta meg nyomatékosítani, ki az erősebb. Hadonászott a veszélyes eszközzel, és végül használta is: kiszemeltje hátát vette célba, de szerencsére csak felületi hámsérülést okozott neki. Rendőrök érkeztek a helyszínre, így az őrjöngő társaság három tagját – két férfit és női társukat – sikerült előállítani.

Röszkén egy talponállóhoz kellett vonulniuk az egyenruhásoknak, miután egy 59 éves férfi alaposan összerúgta a port a kocsmárossal. A vendég fenyegetőzött, indulatait azonban jobb híján az ajtón vezette le. Hogy bejusson a kocsmába, megpróbálta kézzel áttörni az „akadályt”, de ez nem ment neki, így fejszét ragadott, és darabolásba kezdett. A pultost végül nem tudta bántani, a rendőrök bilincsbe verve vitték el.

Roham fadarabbal, kerítésléccel

A Borsod megyei Vizsolyon egy 24 éves fiatal okozott felfordulást, aki kezében egy fadarabbal vonult egy házhoz, hogy megtorolja korábbi sérelmét. A férfi hangoskodott, kiabált és még egy lámpaburát is összetört. Az épületbe nem jutott be, hogy számon kérje az ott lakó ellenfelét, a rendőrök időben elfogták.

Gagybátorban egy fiatal garázda akadt horogra, miután bement egy családi ház udvarába és egy kerítésléccel betörte az egyik ablakot, majd a tulajdonosra támadt. Végül hiába próbálkozott, nem tudta megsebesíteni haragosát. A fiú őrizetbe került.

Gesztelyben ugyancsak verekedés tört ki. A szórakozók a helyi kocsmában estek egymásnak, miután összeszólalkoztak. A támadók itt – eltérően fenti „kollégáiktól” – csak az öklüket használták. A helyszínre rendőrök mentek, végül két embert állítottak elő.

Kitartó támadás

A Nógrád megyei Kállón sem telt eseménytelenül az este. Egy 40 éves férfi és egy 17 éves fiú miatt kellett értesíteni a rendőröket, akik az utcán kötöttek bele egy férfiba és egy nőbe. Először csak piszkálódtak, majd ütni kezdték őket, végül egyiküket az árokba húzták, ahol tovább rugdosták. Ekkor megjelent a támadók harmadik társa is, aki kezében egy bottal ugyancsak bántalmazta a párt. Áldozataik az otthonukba menekültek, de a csapat nem hagyta futni őket, utánuk eredtek. Benyomták a házuk kapuját és az udvaron újabb ütéseket mértek rájuk.  Mindhárom tettest elfogták.

Szerencsére egyik bántalmazott személy sem szenvedett súlyos sérülést, karcolásokkal, könnyebb sérülésekkel megúszták. A garázdák mindegyike ellen eljárás indult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik