Közélet

Esztergomi kutyatámadás – egy fiatal ellen nyomoznak

kutya (kutya, )
kutya (kutya, )

Kiderült, a feldühödött állat a szomszédot is megmarta, vagyis összesen négy embert sebesített meg.

A rendőrség csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy kutya támadt rá három emberre, köztük egy gyermekre Esztergomban. Az eb egy családi ház melléképületében rontott rá kiszemeltjeire, ahol a sérültek albérlőként laktak. A rendőrség későbbre ígért részleteket.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken már arról számolt be, a harci kutya valójában négy embert sebesített meg. Először a 11 éves kisfiúnak rontott neki. A gyermeknek édesanyja és nagymamája is segíteni próbált, de nem bírtak az állattal, az eb őket is megmarta. Kiabálni kezdtek, ezt a szomszéd is meghallotta. Ő is igyekezett megfékezni a kutyát, végül ő is alul maradt, az állat rajta is sebeket ejtett. Hiába mászott fel egy kerítésre, a kutya lerántotta, és marcangolni kezdte a lábát.

Az agresszív állatot gazdái, vagyis a főbérlők fékezték meg. A kutyákat gazdáik eddig elzárták, ha mégis elengedték őket, szóltak a családnak, maradjanak a lakásukban, nehogy bántsák őket. A támadás napján ez nem így történt.

Az állatot szabadon engedő 22 éves nő ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt indított eljárást a rendőrség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik