Közélet

Beteg, kétéves kislányát fojtotta meg az anya

birosag(1)(210x140)(6).jpg (ítélet)
birosag(1)(210x140)(6).jpg (ítélet)

A 37 éves asszony magával is végezni akart, de nem sikerült neki. Most bíróság elé állították.

Megkezdődött szerdán, a Nyíregyházi Törvényszéken annak a nyíregyházi asszonynak a büntetőpere, aki a vád szerint tavaly novemberben megfojtotta kétéves kislányát, majd önmagával is végezni próbált.

Bálint Tibor tanácsvezető bíró “erkölcsi okra” hivatkozva zárt tárgyalást rendelt el, így azon a sajtó képviselői nem lehettek jelen. Az asszonyt 14. életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberöléssel vádolja a megyei főügyészség.

A tárgyaláson ismertetett vádirat szerint a kislány a terhesség 30. hetében, 2009 januárjában született meg. A gyermek a születése után három hónapig kórházi kezelésre, gondozásra szorult egészségi problémái miatt. Az orvosok később megállapították, hogy a kislány autoimmun betegségben szenved, illetve a testsúlya sem volt kielégítő. A gyermek betegsége az asszonyból depressziót váltott ki. A nő kilátástalannak vélte az élethelyzetét, ezért elhatározta, hogy megöli magát és gyermekét is.

A vádirat szerint az asszony 2011. november 22-én nyíregyházi otthonában egyedül maradt kislányával. A kiságyában alvó gyermeket egy díszpárnával megfojtotta, majd gyógyszereket vett be és azokra alkoholt ivott. A kislányra az időközben hazaérkező férj talált rá, aki azonnal értesítette a mentőket, de a gyermek életét már nem tudták megmenteni. Az anya a bevett gyógyszerek miatt nem szorult orvosi ellátásra.

Az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint a vádlott tisztában volt cselekménye következményeivel és a felismerésnek megfelelő magatartást képes volt tanúsítani – áll a vádiratban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik