Közélet

Előzetesben a táti kalapácsos rém

táti gyilkosság (ingyenes, )
táti gyilkosság (ingyenes, )

M. Roland most szerdán gyilkolta meg anyját és nagyanyját.

A Tatabányai Városi Bíróság vasárnap egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte M. Rolandot, aki az alapos gyanú szerint szerdán Táton bozótvágó késsel és kalapáccsal megölte anyját és nagyanyját, majd több napig Budapesten bolyongott – tájékoztatott a Tatabányai Törvényszék szóvivője.

Széplaki László elmondta, a bíró a szökés, elrejtőzés veszélye miatt rendelte el az elkövető előzetes letartóztatását. A gyanúsított a cselekmény elkövetését elismerte, de vallomást nem tett.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetője szombati sajtótájékoztatóján ismertette, hogy M. Roland sikertelen érettségi vizsgája miatt szóváltásba keveredett anyjával és nagyanyjával, majd a szobájában lévő bozótvágó késsel többször megsebesítette az áldozatokat, később egy kalapáccsal több csapást mért rájuk.

Kodaj László alezredes elmondta, a helyszínelők több mint egytucat metszett és zúzott sérülést találtak az áldozatokon, és a lakásban előkerült az elkövető véres ruhája.

Terepmintás

M. Roland a gyilkosság után átöltözött, és Budapestre utazott, szerda délutántól péntek reggeli elfogásáig nem aludt, az időt bevásárlóközpontokban és mozikban töltötte. Elmondása szerint úgy érezte, hogy álmodik, és csak akkor tudatosult benne a valóság, amikor az Esztergomi Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli járőre elfogta. Az ügyben kábítószer nem játszott szerepet – tette hozzá az osztályvezető.

Az elkövetőt rokonai szerették, minden szobában ott volt a fényképe. Az érettségije azért nem sikerült, mert nem ment el a vizsgára, ezt követően az anyja nyolcvanezer forintot adott neki, hogy Esztergomban iratkozzon be egy nyelvtanfolyamra. Hazaérkezve azon vesztek össze, hogy a fiú a beiratkozást nem intézte el, ráadásul anyja a sikertelen érettségit is a szemére vetette.

M. Roland szülei elváltak, a bozótvágó kést korábban apjától kapta. A fiú vonzódott a fegyverekhez, gyakran járt terepmintás ruhában, és két festékpatronos fegyvere is volt, amelyekkel a barátaival harci jeleneteket játszottak el.

Végállomás

Ahogy korábban írtuk, a nagy erőkkel keresett elkövetőt Berkes Péter, az esztergomi kapitányság szolgálaton kívüli őrmestere vette észre a buszvégállomáson. Elmondta, M. Rolandot arcáról és katonai ruházatáról ismerte meg. Teljesen nyugodtan viselkedett, adatainak ellenőrzése során nem tanúsított ellenállást, majd a kiérkező erősítés elfogta.

A sajtótájékoztatón Csizmadia Gábor megyei rendőr-főkapitány egy karórát adott át Berkes Péter őrmesternek, az emléktárgyat Hatala József országos rendőrfőkapitány adományozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik