Közélet

Bomba miatt kitelepítés Budapesten

A Dunában talált bomba kiemelése és elszállítása miatt péntek reggel 8 órakor megkezdik egy kilométeres körzetben az épületek kiürítését és a környék lezárását Budapesten, az Északi összekötő vasúti hídnál.

A Honvédelmi Minisztérium szerdán közölte: bejelentés kaptak a tűzszerészek arról, hogy a Dunában feltehetően egy robbanótestet találtak. A tűzszerészek csütörtökön megállapították, hogy egy ötszáz kilogrammos második világháborús, éles bomba van a vasúti hídnál.

A IV. és a XIII. kerületben többnyire ipari vagy lakatlan területet érint az intézkedés, de a III. kerületben 8 ezer emberre is vonatkozhat a kitelepítés. A Pók utcai lakótelep egy részét és a Grapshisoft parkot is ki kell üríteni. Az önkormányzat az Aquincum Általános Iskolát és a Rozgonyi Piroska utcai vendégházat jelölte ki befogadó helyként.

Az intézkedés a tervek szerint 18 óráig lesz érvényben. A munkálatok alatt az összekötő hídon szünetel a vonatforgalom, a Dunán hajózási zárlat lesz, emiatt a BKV hajói sem közlekednek, és a 106-os autóbusz menetrendjében is változásokra kell számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik