Közélet

Őrizetben egy állatait éheztető tanyasi

juhok (juhok)
juhok (juhok)

A tulajdonos a több mint ötven állatot elhanyagolt területen, nagyon rossz körülmények között tartotta: az itató kiszáradt, takarmányuk nem volt, többen éhen pusztultak.

Negyven kiéheztetett és több elpusztult juhot és kecskét találtak egy Veszprém megyei tanyán a rendőrök – közölte a megyei rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője pénteken az MTI-vel. Gaál Csaba tájékoztatása szerint csütörtökön érkezett a rendőrségre a bejelentés, amely szerint Raposka és Kisapáti között, egy vadhálóval bekerített tanyán a tulajdonos az állatait igen rossz körülmények között tartja.

A tapolcai rendőrök a hatósági állatorvossal a tanyán mintegy negyven lesoványodott juhot és kecskét, valamint 11 vergődő, már alig élő juhot és 12 tetemet is találtak – tette hozzá. Az állatok itatója kiszáradt, takarmányuk nem volt, s mindegyik juhon, kecskén egyértelműen látszott a gondozás hiánya. A terület, ahol a birkákat és kecskéket tartották, szintén elhanyagolt állapotban volt.

A “farm” tulajdonosát a szemle adatai és az állatorvos helyszínen adott szakvéleménye alapján a járőrök a tapolcai rendőrkapitányságra előállították, majd őrizetbe vették és állatkínzás bűncselekménye miatt gyanúsítottként hallgatták ki – közölte Gaál Csaba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik