Közélet

Bomba miatt hídlezárás Budapesten

Lezárják csütörtök délelőtt a fővárosban lévő újpesti vasúti hidat (északi összekötő vasúti híd), mert a honvédség tűzszerészei egy gyanús tárgyról kaptak bejelentést - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM). A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a folyással szemben közlekedő hajók számára várhatóan délután 4 óráig teljes hajózási zárlat lesz érvényben.

Szerdán érkezett bejelentés a tűzszerészekhez arról, hogy a Dunában feltehetően egy robbanótestet találtak. A tűzszerész búvárok csütörtökön kezdik meg a tárgy azonosítását. A munka idejére – 9.30-tól – lezárják az északi összekötő vasúti hidat, illetve folyamzár is lesz a helyszínen. Az eddigi információk alapján egy 500 kilogrammos második világháborús légibombáról lehet szó.

A Mávinform tájékoztatása szerint az északi összekötő vasúti híd a Budapest-Esztergom vasútvonalon, Angyalföld és Óbuda között előreláthatóan 9 óra 30 perctől 10 óra 30 percig lesz lezárva a Magyar Honvédség kérésére. Ez alatt az idő alatt vonat nem közlekedhet a hídon. A vizsgálat eredményének függvényében a lezárás feloldásának időpontja még módosulhat.

A zárlat ideje alatt a D12-es hajójáratok rövidített útvonalon, a Kopaszi-gáttól csak a Meder utcáig közlekednek, a Rómaifürdő hajóállomást nem érintik – közölte a BKK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik