Közélet

Álgránát miatt álltak a vonatok

A robbanószerkezetnek látszó tárgyat tűzszerészek vizsgálták.

Jelentős késésekre számíthatnak az utasok a pécsi és a székesfehérvári vasútvonalakon, miután a kelenföldi vasútállomásnál robbanószerkezetnek látszó tárgy került elő a földből pályaépítési munkálatok közben. Emiatt egy ideig Kelenföld és Háros között nem közlekedhettek a szerelvények, pótlóbuszok szállították az utasokat. A helyszínre tűzszerészek érkeztek.

Várkonyi Melinda, a honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje közölte, a pályaudvar és a 4-es metró építési területe között, a vasúti töltéstől 100 méterre került elő egy gránátnak tűnő tárgy, ám a helyszínre kiérkező tűzszerész megállapította, hogy az nem robbanótest.

A forgalom azóta már megindulhatott, de továbbra is hosszabb menetidővel kell számolni.  A Mávinform korábban arról tájékoztatott, hogy a Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes és a Budapest–Pécs vasútvonalon átlagosan 40-50 perces, esetenként 70-100 perces késések várhatók. A vasúttársaság azt ígéri, a menetrend szerinti közlekedés fokozatosan helyreáll.

Bár a vonatok már járnak, a Déli pályaudvarnál várakozó kollégánktól megtudtuk, vannak olyan vonatok, amelyek csak kétórás késsésel indulnak el, s akadnak olyan járatok, amelyeket töröltek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik