Közélet

V. László miatt bukott az egyik főbörtönőr?

Borton-Marianosztran(4)(210x140)(1).jpg (Börtön Márianosztrán)
Borton-Marianosztran(4)(210x140)(1).jpg (Börtön Márianosztrán)

Fecsegett, ezért életveszélybe sodort beépített embereket az országos börtönparancsnokhelyettes - írta hétfői számában pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülését a Népszava, amely azt állítja: ezzel a tábornok a rendőri korrupcióval is meggyanúsított V. László ügyében is gyanúba keveredett.

A napilap szerint Dömény Sándor államtitoknak számító információkat fecsegett ki, és a belső elhárításnak köszönheti bukását. A Népszava úgy tudja: a tábornok egy bűnözői körökkel szoros kapcsolatban álló társaságban – a lap szerint lényegében gyanútlanul, és saját fontosságát hangsúlyozandó – olyan információkat szivárogtatott ki, melyek súlyosan veszélyeztethetik a rendőri korrupció gyanújával indított nyomozássorozatot.

A lap emlékeztetett: Dömény Sándor, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának biztonsági és fogvatartási helyettese ellen „hivatali működésével összefüggő” bűncselekmény gyanújával indított büntetőeljárást a Központi Nyomozó Főügyészség.

Azt a minisztérium nem közölte, hogy miért nyomoznak ellene, a Központi Nyomozó Főügyészség pedig csak annyit közölt, hogy 2012. április 11-én hivatali működésével összefüggő bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A büntetőeljárás adatai titkos minősítésűek – tette hozzá a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik