Közélet

90 méter kábelt loptak a villamos fölül

villamosra-szall(960x640)(1).jpg (villamos, )
villamosra-szall(960x640)(1).jpg (villamos, )

A 3-as és az 52-es villamos helyett üzemkezdetkor buszok jártak.

Kábellopás akadályozta a 3-as és az 52-es villamosok közlekedését hétfő hajnalban Budapesten – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A IX. kerületi Határ út és Távíró köz kereszteződésénél ismeretlen elkövetők elloptak, illetve megrongáltak 90 méter munkavezetéket. Az anyagi kár a becslések szerint egymillió forint – áll a közleményben.

Közölték: a felsővezeték-lopás miatt üzemkezdetkor a 3-as villamosok helyett a Gubacsi út és az Ecseri út között, valamint az 52-es villamosok helyett a teljes vonalon autóbuszok pótolták a szerelvényeket. Nem sokkal fél hat előtt a villamosok forgalma megindult.

A BKK közleménye emlékeztet arra, hogy a kábellopások visszaszorítása és a tolvajok kézre kerítése érdekében Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója augusztusban nyomravezetői díjat, 250 ezer forintot ajánlott fel azoknak, akik értékelhető felvilágosítást adnak a tolvajokról, 500 ezer forintot pedig azoknak, akik olyan felvásárlókról adnak használható adatokat, akik úgy is átvesznek rézvezetéket, hogy nem bizonyosodnak meg az eredetéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik