Közélet

Rálőttek egy BKV-ellenőrre

bkv ellenőr (bkv ellenőr, ellenőr, )
bkv ellenőr (bkv ellenőr, ellenőr, )

Gáz-riasztó fegyverrel lőtt egy férfi egy BKV-ellenőrre vasárnap Budapesten, az elkövetőt a helyszínen elfogták - közölte a rendőrség honlapján.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleménye szerint a férfi előzetes szóváltást követően, feltehetően egy gáz-riasztó fegyverrel lőtt egy civil ruhás BKV-ellenőr felé a XI. kerületi Bornemissza téri buszmegállóban. A 23 éves sértett könnyű sérülést szenvedett.

Az 52 éves elkövetőt a helyszínen elfogták, ellene felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a XI. kerületi Rendőrkapitányság – áll a BRFK közleményében.

A BKK azt közölte az MTI-vel, hogy a buszmegállóban három nő és egy férfi ellenőr szeretett volna az érkező buszra fölszállni. Ezt egy középkorú férfi megakadályozta, majd az egyik nőre fegyvernek látszó tárgyat fogott. A férfi jegyellenőr a nála lévő gázspray-vel az illetőt lefújta, aki eközben gáz-riasztó fegyverét elsütötte. A megsérült ellenőrt a mentők kórházba szállították.

A BKK részletes vizsgálatot indított az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik