Közélet

Mobiltelefon rögzítette a motoros rendőr tragédiáját

Hummeres baleset (hummer, ingyenes, )
Hummeres baleset (hummer, ingyenes, )

Az egyelőre nem nyilvános felvételt a gázoló mögött haladó sofőr készítette.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője szerint a birtokukba került felvétel nagyban segíti a csütörtöki tragédia ügyében indult nyomozást.

Ha a hummeres gázoló bűnössége a későbbiekben bebizonyosodik, 10-től 20 évig terjedő, de akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújtható. A férfinak ugyanis az egyik legsúlyosabb bűncselekmény, hivatalos személy ellen elkövetett emberölés elkövetése miatt kell majd felelnie.

Különféle verziók láttak napvilágot arról, pontosan hogyan történt a tragédia. Fazekas Géza most elmondta azt is, mi történt valójában. Eszerint az internetes baráti társaság egy romániai túrát szervezett Hummer terepjárójával. Erről az útról tértek hazafelé a négy járművel, amikor a határ után a későbbi gázolóval szemben intézkedtek a rendőrök gyorshajtás miatt. Az osztrák sofőrnek nem tetszett, hogy meg akarják bírságolni, és elhajtott. A civil rendőrautó utána eredt és erősítést kért, ekkor jelent meg a két motoros rendőr.


A Makói VTV felvétele

A rendőrök megpróbálták feltartóztatni a terepjárót, de az ráhúzta kocsiját a mellé érkező motorosra. A szóvivő hozzáfűzte, emiatt merül fel a közúti közlekedés veszélyeztetése a sofőrrel szemben. Hozzátette: a rendőr rutinjának volt köszönhető, hogy a történtek ellenére nem borult fel a motorjával.

A másik motoros rendőr ezután megelőzte a terepjárót, és egy kereszteződésnél letámasztotta a járművét, mert meg akarta állítani a Hummert. A konvoj meg is állt, de aztán álló helyzetből a sofőr gázt adott, és elütötte az egyenruhást, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítás közben meghalt.

A másik motoros rendőr és a civil rendőrautóban ülő társa ezután fel akarta tartóztatni a gázolót, aki azonban nem szállt ki járművéből. A kocsi kerekére már az üldözés közben is adtak le lövéseket, és ekkor is rálőttek a járműre. A sofőrt négy lövés eltalálta, súlyos sérülésekkel került kórházba.

A továbbra is ellenálló gázolót több perces dulakodás után gyűrte le a két rendőr és egy civil.

Fazekas Géza beszámolt arról is, hogy a Hummer vezetője valószínűleg ópiát- és morfinszármazékok hatása alatt állt, ezért csütörtökön még nem volt kihallgatható állapotban.  Kocsiját is átvizsgálták, ott azonban – egyes sajtóhírekkel ellentétben – nem találtak drogot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik