Közélet

Nem mozdul a TEK Orbán házától

Az úgynevezett „személy- és létesítménybiztosítási intézkedés” augusztus tizedikén lépett életbe. Most a Terrorelhárítási Központ igazgatója november kilencedikéig meghosszabbította.

A Hajdu János által szignózott rendelet indoklásában most is az áll, hogy a XII. kerületi Cinege út 5. szám alatti épületben védett személy tartózkodik. A fokozott rendőri jelenlét pedig az objektum biztonságának, zavartalan működésének, a védett személyek szabad mozgásának, közlekedésének biztosítása végett szükséges.

A TEK parancsnoka most is pontosan meghatározza, hol nem lehet élni a gyülekezési joggal, tehát hová nem tehetik be a lábukat a nyilvános rendezvények résztvevői. Hajdu János a budapesti rendőrfőkapitányt arra kérte, hogy az intézkedést „további indokolt mértékű ideiglenes forgalomkorlátozási, közrendvédelmi és bűnmegelőzési intézkedésekkel egészítse ki”.

Mint arról korábban a Hír24 beszámolt, a Szolidaritás mozgalom ifjúsági tagozata augusztus 22-én tartott flashmobot (villámcsődületet) a miniszterelnök belbudai rezidenciája előtt. Az első személy- és létesítménybiztosítási intézkedést egyébként nem sokkal az előtt hozta az igazgató. Az érdeklődőket arra kérték, kofferekkel érkezzenek, hogy segíthessenek csomagolni Orbán Viktornak. Az akcióban végül csak körülbelül két tucat ember vett részt.

Az október 10-én szignózott rendőri rendelet november kilencedikéig marad életben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik