Közélet

Özönlenek a határsértők az országba

Afgan-hatarserto-gyerekek(960x640)(1).jpg (afgán. határsértő, gyerek, )
Afgan-hatarserto-gyerekek(960x640)(1).jpg (afgán. határsértő, gyerek, )

Nincs olyan nap, hogy a rendőrök ne fognának el menekültekkel, határsértőkkel zsúfolt személyautókat, furgonokat. Sokan gyerekekkel érkeznek.

Kedd hajnalban egy teherautóra figyeltek fel a határrendészek. A magyar sofőr láthatóan ideges volt, ezért úgy döntöttek, kinyittatják a rakteret is. Összesen 27 határsértő kuporgott a kocsiban: 25 afgán és két pakisztáni, köztük három gyerek is. A külföldieknek természetesen nem voltak irataik, de így is kiderült, hogy négy afgán ellen már korábban beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el. A 27 éves sofőrt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai őrizetbe vették és embercsempészés miatt eljárást indítottak ellene. A felnőtteket a kiskunhalasi őrzött szállásra, a gyerekeket a gyermek és ifjúságvédelmi intézetbe vitték.

Kedden délelőtt a lébényi autópálya-rendőrség munkatársai ellenőrizték az autókat Hegyeshalom közelében. A járőrök egy olasz rendszámú fehér furgonra lettek figyelmesek, mert tőlük körülbelül száz méterre állt meg. A sofőr kiszállt, felnyitotta a motorháztetőt, mintha az autó elromlott volna. Közben azonban a kocsiból többen kiszálltak, majd a sofőrrel együtt futásnak eredtek.

A rendőrök tíz külföldit elfogtak, a sofőrt és egy határsértőt még keresnek. Kiderült, hogy marokkói és pakisztáni állampolgárok, de okmányaik nekik sem voltak, illegálisan akartak Ausztriába jutni. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság őrzött szállásán helyezték el őket, és jogszerűtlen belföldi tartózkodás miatt indult eljárás ellenük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik