Közélet

Hiába adta fel magát a taxisgyilkos – felmentette a bíróság

taxi(430x286)(1).jpg (taxi, )
taxi(430x286)(1).jpg (taxi, )

Jogerősen felmentette a Pécsi Ítélőtábla az 1995-ös pécsi taxisgyilkosság vádlottját kedden.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa megalapozottnak találta és helybenhagyta az ügyben korábban eljáró Pécsi Törvényszék döntését. Az indoklás szerint a bűncselekményt akár B. Róbert is elkövethette, a rendelkezésre álló adatok, vallomások, szakértői vélemények azonban nem alkotnak olyan zárt logikai láncot, amely a bűnösségét kétséget kizáróan bizonyítaná.

Gál Csilla taxisofőrt 1995. december elsején több késszúrással ölte meg támadója Pécsett, az Abaligeti út mecsekszentkúti elágazásánál. Az ügyben indult nyomozás nem vezetett eredményre. Másfél évtized múlva azonban B. Róbert jelentkezett a rendőrségen, beismerő vallomást tett, és az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt vádat emelt ellene.

Az ügyben indult nyomozás nem vezetett eredményre, tizenöt évvel később azonban Both Róbert jelentkezett a rendőrségen, azt állítva, hogy ő a gyilkos. Elmondása szerint azért adta fel magát, mert komoly lelkiismeret-furdalás gyötri. A vádlott a bíróságon beismerte bűnösségét. Korábbi, rendőrségi vallomásából az derült ki, a férfi úgy érezte, egy belső hang mondja neki: öljön meg valakit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik