Közélet

Valami bűzlik a csepeli szennyvízügyben

szennyvízcsatorna (szennyvízcsatorna, szennyvíz, cső, )
szennyvízcsatorna (szennyvízcsatorna, szennyvíz, cső, )

A párt szerint hivatali visszaélést és hűtlen kezelést követtek el, mellyel 2-3 milliárd forint kárt okoztak a fővárosnak.

Az MSZP hivatali visszaélés és hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tett a Központi Nyomozó Főügyészségen a csepeli szennyvízcsatornázás egyik projektjével összefüggésben. Simonka Csaba, a Fővárosi Közgyűlés közbeszerzési bizottságának szocialista delegáltja hétfői sajtótájékoztatóján elmondta: a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep (BKSZT) beruházásának egyik szennyvízcsatornázásra vonatkozó alprojektjével kapcsolatban visszaélés gyanúja merült fel.

A 40 milliárd forint összértékű beruházásban a feltételezett közbeszerzési visszásságok legalább 2-3 milliárd forint kárt okozhatnak a fővárosnak, de az összeg az uniós támogatás elvesztése esetén 10 milliárd forintra is nőhet. A csepeli – részben megépült, részben készülő – szennyvízcsatornázásban az az ajánlattevő nyert, aki összességében 1 milliárd forinttal magasabb ajánlatot tett, mint a legolcsóbb. Ez a budapestiek pénzének elherdálása – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik