Közélet

Volt főrendőr a korrupciós ügy koronatanúja

TEK (tek, kommandósok, elfogás, )
TEK (tek, kommandósok, elfogás, )

Vallomása szerint politikusok és egyenruhások is nyakig benne voltak a diszkókirály ügyeiben – írja a Blikk.

Egy magas rangú volt rendőrtiszt a V. László nevéhez kötődő bűnügyek egyes számú tanúja – írja a Blikk. A bulvárlap úgy tudja, a rejtélyes férfi szerepe a bűncselekményekben viszonylag elenyésző volt, és „csupán” az állásába került a ballépése, súlyosabb büntetést nem szabnak ki rá. Cserébe ezért részletesen kitálalt a diszkókirály birodalmának működéséről.

Elmondta, kinek mi volt a szerepe a bűnszervezetben, mekkora pénzek mozogtak az éjszaka császára és az egyenruhások között, sőt, arról is beszámolt, hogy mely fővárosi politikusok segítségével vagy tudtával folytak éveken át a visszaélések.

A titokzatos informátor neve mindvégig titokban marad. Mindössze annyit tudni róla, hogy Budapesten teljesített szolgálatot. Biztonsága érdekében még a nyomozati iratokat is kóddal jelölik majd. A bíróságon sem kell megjelennie, csupán extrém esetekben egy hatósági tanú jelenlétében hallgathatja ki a bíró.

A Blikknek nyilatkozó kriminológus szerint ez az elbánás nem egyedi, a Btk. ugyanis lehetőséget nyújt a gyanúsított és a hatóság együttműködésére. A főszabály ilyenkor az, hogy az illető bűne kisebb legyen, mint a nyomozás fő célpontjáé és értékes, friss információkkal szolgáljon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik