Közélet

Kábelt loptak, pótlóbuszok járnak a 37-es villamos vonalán

villamosra-szall(960x640)(1).jpg (villamos, )
villamosra-szall(960x640)(1).jpg (villamos, )

A tolvajok a közlekedési társaságnak milliós kárt okoztak, az utasoknak pedig újabb bosszúságot.

Csütörtök reggel hat órakor jelezték a BKK fődiszpécserének, hogy a 37-es villamos vonalán, a X. kerületi Kolozsvár utcában megrongálták a villamos felsővezetékét. A tolvajok a becslések szerint 2,1 millió forintos kárt okoztak. Amíg a hibát elhárítják, nem járnak a villamosok az Őrház és az Új köztemető között. Az utasok egyelőre a Pongrácz úti híd felújítása miatt közlekedő 37V jelzésű villamospótló autóbusszal utazhatnak a Hidegkuti Nándor Stadion és Kőbánya felső vasútállomás között. Az Élessarok és az Új köztemető között a 28-as villamos szállítja az utasokat. A 37A jelzésű villamos forgalma a Blaha Lujza tér és a Kőbányai Garázs között zavartalan.

A Budapesti Közlekedési Központ és a BKV a lehetőségei szerint mindent megtesz azért, hogy a kábellopásokat megakadályozza, minden esetben rendőrségi feljelentést is tesz. Kérik a lakosság együttműködését, hiszen a közösségi közlekedés biztonságos és folyamatos fenntartása közös érdek.

Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója 2012 augusztusában nyomravezetői díjat ajánlott fel mindazoknak, akik érdemi információkkal segítik az elkövetők elfogását: 250 ezer forintot azoknak, akik értékelhető információval tudnak szolgálni az elkövetőket illetően, illetve 500 ezer forinttal honorálják azok segítségét, akik olyan felvásárlói helyekről adnak használható adatokat, amelyek átveszik a rézvezetékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik