Közélet

Másokra mutogat a domonyvölgyi gyilkos

A Blikk úgy tudja, a 18 éves fiatalember azt vallotta: egy kigyúrt „rosszfiú" tanácsára rabolt autókat.

S. Márk rossz társaságba keveredett, a drogokra is rákapott, amihez sok pénzre volt szüksége. A Blikk úgy tudja: azt mondta a rendőröknek, hogy egy rosszfiú mondta neki, hogy szerezzen autókat, azokat passzolja tovább, és lesz pénze. Mivel lopni nem tudott, az állítólagos férfi mutatta meg neki azt is, hogyan tud késsel fenyegetőzve autót rabolni.

A fiatalember először Hatvanban vette el egy nő Opel Astráját, majd négy nappal később Gödöllőre ment. Ott az első akciója kudarcot vallott, ezért a második támadásnál nem várt: rögtön mellbe szúrta a volán mögött ülő M. Juditot, akit néhány kilométerrel odébb végül 26 késszúrással végzett ki.

A Blikk kereste S. Márk ügyvédjét. Mile Attila csak annyit mondott, hogy védence egy nagyon befolyásolható személyiség, amit ki is használtak. A Pest Megyei Főügyészség vasárnap egy hónapra előzetesbe helyezte a fiút, aki ügyvédje szerint – lelkileg összetört, minden percét bánja annak, amit tett.

S. Márkot 1165 rendőr kereste 72 órán át. Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A munkába bekapcsolódott a készenléti rendőrség és a Terrorelhárítási Központ is, helikoptert is bevetettek. A fiút végül Miskolcon, az Avas lakótelepen kapták el a kommandósok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik