Közélet

Hosszú évekre börtönbe kerül az öngyújtós rém

birosag(1)(210x140)(6).jpg (ítélet)
birosag(1)(210x140)(6).jpg (ítélet)

Jogerősen hat és fél év börtönbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki egy pisztoly formájú öngyújtóval fenyegetőzve rabolt ki egy üzletet 2011 februárjában a Tisza-parti városban.

Az alkalmi munkákból élő, büntetett előéletű 23 éves férfi egy ismerősével megbeszélte, hogy kirabolják a szegedi Szivárvány ABC-t. A férfi 2011. február 16-án este egy sísapkát a fejére húzva, a kezében pisztoly formájú öngyújtót tartva lépett be a boltba. A fegyvernek látszó tárggyal megfenyegette az eladónőt, és pénzt követelt tőle. Az alkalmazott ellenállt, ezért dulakodni kezdtek, a pénztárgép a földre esett, és a benne lévő készpénz kiszóródott. Ekkor az alkalmazott kirohant az üzletből, és segítségért kiáltozott, majd a bolt ajtaját kívülről nyomva megpróbálta feltartóztatni a rablót.

A férfi előbb összeszedte a szétszóródott pénzt, majd megpróbált kijutni az üzletből, de nem tudott. Ekkor társa ellökte az asszonyt az ajtótól, így tudott a rabló végül elmenekülni.

A férfi és ismeretlen társa összesen 32 ezer forintot vittek magukkal. A táblabíróság társtettességben elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a fiatalt, és jogerősen hat és fél év börtönbüntetésre ítélte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik