Közélet

V. Lászlóék rács mögött maradhatnak

Két hónappal hosszabbítaná meg az ügyészség a rendőrségi vesztegetési botrányban júniusban rács mögé került V. László és társai - köztük volt rendőrtisztek - előzetes letartóztatását - értesült a Magyar Nemzet.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője a lapnak elmondta: azért indítványozták a kényszerintézkedések meghosszabbítását, mert a gyanúsítottak szabadlábra kerülése esetén fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye, különös tekintettel arra, hogy a terheltek a gyanú szerint bűnszövetkezetben követték el a terhükre rótt bűncselekményeket. Az előzetes letartóztatások meghosszabbításáról a Pesti Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a jövő héten dönthet.

A főügyészség eljárásával párhuzamosan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is vizsgálja annak a szórakozóhely-birodalomnak a működését, amelyet a vállalkozó kiépített.

A belügyminiszter korábban azt mondta, hogy V. László előzetes letartóztatásba helyezésével azokat juttatták rács mögé, akik az elmúlt húsz évben a legtöbb erkölcsi és anyagi kárt okozták Magyarországnak. A Hajógyári-szigeten történtekről pedig a bizonyítékok szerint a rendőrség szervezett bűnözés elleni egységének vezetője és helyettese is tudott – tette hozzá Pintér Sándor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik