Közélet

Mese a fekete autóról

autó (sötét autó)
autó (sötét autó)

Az elektronikus médiában visszatérően felrebbent a hír a fekete autóba tuszkolt és elrabolt fiatalokról.Ez adhatta az ötletet annak a győri lánynak is, aki ezt a sztorit hívta segítségül.

A győri rendőrségen egy héttel ezelőtt tett feljelentést egy 18 éves diáklány. Azt állította, hogy miközben hazafelé tartott, egy fekete autó állt meg mellette. A hátsó ülésről kiszálló férfi a karját megragadva próbálta az autóba berángatni. Hogy elrabolják, csak az mentette meg, hogy egy idős nő épp arra jött, a támadók pedig elmenekültek.

A lány elsőként a barátjának telefonált, aki azonnal kihívta a kapitányság ügyeletét. Az életvédelmi alosztály nyomozói azonnal megkezdték az ügy részleteinek feltérképezését, és nyomozást rendeltek el személyi szabadság megsértése miatt.

Gyorsan kiderítették, hogy a diák azért találta ki az elrablásáról szóló mesét, mert két órájával nem tudott barátja felé elszámolni. A lány a rendőröknek azt mondta, hogy már megbánta a tettét, nem akart a rendőrségnek feleslegesen munkát adni.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság mindenkit arra kér, hogy ne üljön fel a „fekete autós” rémhírnek, mely főként az interneten terjed. Nem történt ilyen bűncselekmény. A rendőrségre még nem érkezett egyetlen bejelentés sem nők, sem fiatalok ilyen elrablásáról. És persze senki ne találjon ki hasonló meséket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik