Közélet

Kilométereken át üldözték a zsarolót

Egy autókereskedőt szemelt ki magának, akitől négymillió forintot követelt. A rendőrök elől Peresztegtől Balfig menekült, de elkapták.

A fertőszentmiklósi autókereskedő még tíz nappal ezelőtt tett feljelentést a soproni rendőrségen, miután valaki SMS-ben életveszélyesen megfenyegette őt és családját, illetve négy millió forintot követelt. A vállalkozót egy benzinkúthoz hívta, és arra figyelmeztette, nehogy értesítse a rendőröket.

A kereskedő ennek ellenére a rendőrséghez fordult, akik kiderítették, ki lehet a zsaroló. A nyomozók szerdán délelőtt mentek el a 37 éves peresztegi férfi házához, ám az épp indulófélben lévő gyanúsított gázt adott és elhajtott. A rendőrök követték, az autós üldözés kilométereken át tartott. Végül Balfon sikerült feltartóztatni.

Beismerő vallomást tett, elmondta, hogy pénzre volt szüksége, ezért követte el a bűncselekményt. Őrizetbe vették, kezdeményezték előzetes letartóztatását. Élet vagy testi épség elleni súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás miatt indult eljárás ellene, melynek büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik