Közélet

Domonyvölgyi gyilkosság – Óvatosságra int a Szent István Egyetem rektora

rendorseg(210x140)(25).jpg (rendőrség)
rendorseg(210x140)(25).jpg (rendőrség)

A gyilkost Gyöngyösön felismerni vélték, ezért a Heves megyei rendőrség szerdán nagy rendőri erőket vont össze, és ellenőrzéseket végez a település környékén.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden közölte, hogy megöltek egy nőt Domonyvölgy határában. Az áldozat holttestét hétfőn találták meg. A rendőrség azok jelentkezését kérte, akik hétfőn délután négy és este nyolc óra között a 3-as számú főút Gödöllő és Emőd közötti szakaszán autóztak, és láttak egy sárga színű Opel Corsát, amely több esetben megszegte a közlekedési szabályokat. Az autó a meggyilkolt 25 éves nőé volt.

A Blikk szerdán arról számolt be, hogy a Domonyvölgynél történt bűncselekmény áldozatát a Szent István Egyetem parkolójában szemelte ki a gyilkos. A lapnak egy diák azt mondta, a sárga Opel Corsával közlekedő nő autójába akkor szállt be a férfi, amikor a jármű várakozott a kocsisorban. A nő ezek után nem a megszokott útvonalán ment tovább.

Beluzsárné Belicza Andra, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem kívánta kommentálni a Blikk információit. A napilap arról is írt, hogy a férfitól DNS-mintákat találtak a Miskolc közelében elhagyott gépkocsiban, és információjuk szerint a gyilkosság napján a megölt nő már a második kiszemelt áldozata volt a férfinak, az első sikoltozni kezdett, ezért a támadó elmenekült.

Solti László, a Szent István Egyetem rektora a történtekkel kapcsolatban azt kérte a hallgatókhoz és munkatársaihoz írt levelében, hogy a gépkocsival közlekedők ne engedjenek idegeneket beszállni az autójukba. A jármű ajtajait utazás közben tartsák zárva. A rektor azt is írta, hogy az egyetem rendészete minden tőle telhetőt megtesz a campus biztonsága érdekében. Közölte, felvette a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal is a közbiztonság javítása érdekében.

A Pest megyei rendőrség szerda reggel hozta nyilvánosságra a férfi fantomképét és személyleírását. E szerint egy 18 és 25 év közötti, fehér bőrű, rövid, szőkésbarna hajú férfit keresnek.

A Heves Megyei Hírlap online kiadása szerdán azt közölte, hogy Gyöngyösön felismerni vélték a feltételezett elkövetőt. A heol.hu hírével kapcsolatban Soltész Bálint, a megyei főkapitányság szóvivője azt mondta: egy nem Heves megyében történt bűncselekmény kapcsán készült fantomrajz alapján felismerni véltek Gyöngyösön egy embert. Felkutatása érdekében a településen és környékén nagy rendőri erőket vontak össze, és ellenőrzéseket végeznek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik