Közélet

Vallott a volt BKV-vezér, de nem viszi el a balhét

bkv (bkv, )
bkv (bkv, )

Antal Attila egyetlen szerződés megkötésében ismerte el felelősségét, a többi ellene szóló vádat visszautasította a Hagyó Miklós és 14 társa ellen indított büntetőügy keddi tárgyalásán, a Kecskeméti Törvényszéken.

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró kérdésére Antal azt mondta, hogy az Optimismo Kft.-vel a nyomtatók állapotának felmérésére kötött megállapodás esetében érzi bűnösnek magát. Hangsúlyozta: vezérigazgatóként stratégiai célokkal foglalkozott, a vádiratban szereplő szerződések részleteiről nem volt tudomása, csak a nyomozati szakban ismerte meg azokat.

Ennek ellenére a milliárdos nagyságrendű marketing- és kommunikációs megállapodásokat hasznosnak ítélte, és szerinte valótlanok a vádhatóság állításai, amelyek szerint azok nem teljesültek. Antal Attilát folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettével vádolják, mint társtettest.

Az ügy kulcsfigurája az ügyészség szerint Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes. A vádirat szerint az általa létrehozott és vezetett bűnszervezet 2007 januárjától 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintot meghaladó vagyoni kárt okozott a BKV-nak.

Az egykori városvezető a múlt héten tagadta Balogh Zsoltnak, a per negyedrendű vádlottjának állítását, miszerint arra utasította, hogy évente 15 millió forintot adjon át neki. Szerinte a nokiás dobozos történet egyszerű kitaláció.

Az egykori politikust az országgyűlési választások után nem sokkal, 2010. május 17-én helyezték előzetes letartóztatásba, majd 2011 februárjától júniusáig házi őrizetben volt, azóta szabadlábon védekezhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik