Közélet

Elfogták a prostituáltat késelő férfit

Elfogták Szolnok határában azt a férfit, aki a gyanú szerint augusztus 29-én egy autóban több késszúrással megsebesített egy prostituáltat a 44-es főút Kecskeméthez közel eső szakaszánál, az erdőben.

Az ORFK kommunikációs szolgálatának tájékoztatása szerint a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai – a Bács Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak közreműködésével – pénteken Szolnok külterületén fogták el É. Józsefet. Az őrizetbe vett 33 éves férfi elismerte a bűntett elkövetését, az iroda kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a férfinek van-e köze azokhoz a közelmúltban elkövetett bűncselekményekhez, amelyek során prostituáltakat támadtak meg Kelet-Magyarországon. A térségben 2008 óta négy prostituált lett emberölés áldozata, egyet pedig eltűntként tart nyilván a rendőrség.

A legutóbbi, augusztus 29-i támadás a 44-es számú főút Kecskeméthez közeli szakaszán az erdőben, egy gépjárműben történt, a több késszúrással megsebesített nő életét a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik