Közélet

A Fekete Sereg vezére szerint a rendőrség csinált belőle maffiózót

magyar róbert (magyar róbert hazahozatala)
magyar róbert (magyar róbert hazahozatala)

Cáfol, vádol Magyar Róbert.

A Fekete Sereg volt vezére a Blikknek adott interjúban részletesen mesélt arról, miként élt Spanyolországban, hogy bukott le. Azt mondta: legalább tízszer igazoltatták, mindig elengedték, míg egyszer bevitték, ujjlenyomatot vettek tőle. Akkor derült ki, hogy ő nem Kiss Alex. Azt mondta, nem bolti lopáson kapták el, kábítószert sem fogyasztott, utálja a drogot.

Magyar Róbert örül az általa „V. papának” nevezett diszkókirály bukásának, mert az szerinte összefügg ügyével. Azt állította a szervezett bűnözés elleni osztály egyik vezetőjét is V. László uszította rá, így lett ő is maffiózó. Szerinte a „rendőrök hamis tanú segítségével maffiavezért csináltak” belőle. A koronatanú később bevallotta, hogy kényszerítették a vallomásra.

Hazugságnak nevezte, hogy bérgyilkosokat küldött az energolosokra, de azt elismerte, hogy a ’90-es évek merényleteivel kapcsolatban kihallgatták. Szerinte az Aranykéz utcai robbantással meg is gyanúsították volna, de „szerencsére a kérdéses időpontban a büntetés-végrehajtási intézetben” volt. Az azt megelőző és azt követő merényletekről nincs mit mondania.

Magyar Róbert a Fővárosi Ítélőtáblához fordul, ha kell, megy tovább Strasbourgba, mert nem tudja elképzelni, hogy élete hátralévő részét börtönbe töltse. Ugyanakkor a szabadságáért cserébe sem fog együttműködni a rendőrséggel, a becsülete nem ezt diktálja.

A korrupt rendőrök szerkesztették össze a fekete sereget – ezt az elítélt már a Hír TV Riasztás című műsorának mondta. A Magyar Nemzet által idézett bűnügyi műsorban is beszélt Magyar Róbert a V. Lászlót érintő rendőrségi korrupcióról is. Szerinte az ellene lefolytatott eljárást is a korrupt rendőrök intézték és további egyenruhások kerülhetnek börtönbe. Ezt támasztja alá az egyik bulvárlap értesülése, miszerint Magyart szembesíthetik a korrupciós botrányba keveredett főrendőrökkel is.

Mint korábban megírtuk, Magyar Róbertet a gyilkosságtól a zsaroláson, a bandaháborúkon és leszámolásokon keresztül védelmi pénzek szedéséig számos bűncselekménnyel összefüggésbe hozták. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint „M. Róbert egy magyarországi büntetés-végrehajtási intézetben 2012. szeptember 14-én 6 óra 25 perckor megkezdte tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésének letöltését“.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik