Közélet

Kábítószer-ültetvény a 117-es főút mellett

kábítószer-ültetvény (marihuána)
kábítószer-ültetvény (marihuána)

A testvérpár a bozótosban kialakított „kertben" több tucat növényt gondozott.

A rendőrök szerda délután csaptak le a párosra. Egyiküket a kesztölci út melletti bozótosban érték tetten a nyomozók, éppen a növényeit öntözte, amikor megjelentek az egyenruhások. Amikor a férfi meglátta őket, menekülni próbált, de nem tudott elszaladni, pár méteren belül elfogták.

30 éves testvérét nem sokkal később, otthonából állították elő. Ő nem csak termesztette, hanem fogyasztotta is a drogot, szervezetében kábítószer jelenlétét mutatta ki a gyorsteszt.

A rendőrök összesen 45 tő kendert gyűjtöttek be. Az ültetvényt az úttól csaknem 100 méterre, egy bozótosban alakították ki. Az ötlet a fiatalabbik testvér fejéből pattant ki idén tavasszal, és mivel bátyja megszorult anyagilag, belement. Utánanéztek, hogyan kell gondozni a szóban forgó növényt, majd Bécsből magokat vásároltak.

Május végén vetették el a magokat, viszonylag nagy területen, hogy ne tűnjön fel senkinek. A nagy szárazság miatt naponta kijártak öntözni a növényeket. Most szüreteltek volna, a kendertövek ugyanis már elérték a 70-100 centimétert. A többségét értékesíteni akarták, de a fiatalabb testvér magának is hagyott volna belőle. A testvérpár ellen kábítószer-termesztés miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik