Közélet

Horror az M3-ason – Rejtély, mit látott a kamionos

kamionsofőr (kamionsofőr, kamionos, )
kamionsofőr (kamionsofőr, kamionos, )

A szlovák nő az M3-as autópályán rohant bele egy kocsiba.

A Blikk csütörtöki számában egy neve elhallgatását kérő informátorra hivatkozva azt írta, hogy a szemtanú állítása szerint Eva Varholíková Rezesová szlovák milliárdosnő bosszúból üldözhette leendő áldozatait, mielőtt belerohant a kocsijukba. A lap információi szerint a kamionos hétfőn tett vallomást.

Beluzsárné Belicza Andrea, a PMRFK szóvivője az MTI érdeklődésére csupán annyit mondott: valóban jelentkezett a régóta keresett kamionos szemtanú, ki is hallgatta őt a rendőrség, de a nyomozás érdekében vallomásának részletei nem publikusak. Hozzátette: nem tudja megerősíteni a napilap cikkében leírtakat, azok nem a rendőrségtől származnak.

Mint ismert, a baleset augusztus 21-én hajnalban történt az M3-as autópályán, Eva Varholíková terepjárójával egy kocsinak ütközött, hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társuk két nappal később, a kórházban belehalt sérüléseibe.

A milliomosnő két nappal a szörnyű tragédia után előzetes letartóztatásba került. A vér- és vizeletminta vizsgálata alátámasztotta, amit az alkoholszonda is jelzett: a 35 éves sofőr ivott, mielőtt belerohant az előtte haladó magyar rendszámú kocsiba, miközben az egy kamiont előzött.

Az autós nem kérvényezte az eljárás áthelyezését Szlovákiába, így az ügy Magyarországon marad. Az asszony jelenleg is rács mögött van. Ezalatt a bíróság úgy határozott, hogy Eva Varholíková Rezesová gyermekét, Ellát elveszik a börtönben ülő anyától, és az apja neveli tovább. Erik Fischer a baleset után három nappal fordult a bírósághoz, a döntés teljesen kiborította a nőt, aki akár a fiát is elveszítheti egy időre, hiszen volt férje, a kisfiú édesapja is szeretné magához venni a gyermekét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik