Közélet

Édesanyja menekítette ki a rendőrségről Luke Skywalkert

műegyetem-játékpisztolyos (ingyenes, )
műegyetem-játékpisztolyos (ingyenes, )

A fiút a XI. kerületi kapitányságon hallgatták ki. Az újságírók szerették volna szóra bírni, de a rendőrök és édesanyja segítségével végül sikerült kijátszani a médiát.

Mint ismert, a Luke Skywalkernek öltözött egyetemistát a Terrorelhárítási Központ kommandósai kapták el nem sokkal azután, hogy fehér köpenye zsebéből elővette műanyag pisztolyát. Mint később kiderült, egyik túlbuzgó padtársa lopakodott ki az előadóból, és értesítette a Műegyetem diszpécserét, miszerint egy fegyveres ül a teremben.

A rendőrségi akció után kiderült, a hallgató azért viselt fehér köpenyt és nadrágot, mert a gólyatáborra – a Csillagok háborúja egyik epizódját feldolgozva – filmet forgattak, ő pedig Luke Skywalkert alakította.

A 22 éves alkalmi színészt, a film rendezőjét és több diákot is a rendőrség XI. kerületi kapitányságára idézték. Az ügyben garázdaság miatt indult eljárás, de az érintetteket csupán tanúként hallgatták ki.

A rendőrség Bocskai úti épülete előtt több újságíró és fotós várta, hogy szóra bírja vagy legalább lencsevégre kapja a nagy kalamajka főszereplőjét. A sajtó szűnni nem akaró érdeklődésére tekintettel este még egy sajtótájékoztatót is tartottak, közben azonban Luke édesanyja kimenekítette fiát az épületből. A Hír24 úgy tudja, a srác egy pólót is kapott a rendőröktől, hogy fehér fürdőköpenyétől végre megszabadulhasson. A mentőakció végül is sikeres volt: Luke édesanyja a rendőrség zárt udvarából autóval „kilopta” a csillagháborús kalandban elcsigázott gyermekét.

A TV2 Tényeknek nyilatkozva a rendőrséget riasztó műegyetemi hallgató azt mondta, szerdán délelőtt egy előadáson a Luke Skywalkernek öltözött, fürdőköpenyt viselő diáktársa leült mellé az előadóteremben, és ott húzta elő a játékpisztolyt.

Mint mondta, amikor meglátta a fekete fegyvert, nagyon megijedt, hogy a fiú lövöldözni fog, ezért kisétált az előadóból, elment a diszpécserszolgálathoz és a továbbiakban ők intézkedtek, és szóltak a rendőrségnek. Ezután már csak azt látta, hogy elkezdtek gyülekezni a rendőrautók, a rohammentők, a tűzoltók, és végül megérkeztek a Terrorelhárítási Központ kommandósai is. A fiú szerint a pisztoly épp olyan volt, mint egy igazi, és bár próbálta maga is megvizsgálni az asztalra kitett játékfegyvert, ő nem vett észre olyan jelet, amely arra utalt volna, hogy egy berregő műanyagról van szó.

A Hír24 úgy tudja, a kötelező körök után hamarosan lezárul az ügy, bűncselekmény ugyanis nem történt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik